Ronja Challenger skal frakte levende fisk

Fisk fraktes levende fra Aas Mekaniske Verksted fra Nordvestlandet til Skottland.

Etter dåpen 30. april 2016 gikk «Ronja Challenger» rett på oppdrag med en femårig avtale for Marine Harvest i Skottland.

Brønnbåten er den nittende i rekken for Ålesunds-rederiet Sølvtrans AS.

Søvtrans regnes som et et av de fremste rederiene innen brønnbåter, ifølge Eksportkreditt. Brønnbåter transporterer levende fisk i store tanker, kalt brønner, fra oppdrettsanlegg til fiskemottak.

Båten bruker lys og undervannskamera for overvåking av fisken under lasting og transport. Når fisken leveres til fiskemottaket, er «Ronja Challenger» utstyrt med et trykklossesystem, som ved hjelp av overtrykk eller vakuumpumpe fører fisken på en rask og skånsom måte inn til fiskemottaket for å best bevare kvaliteten på fisken.

Les saken: Marine Harvest tror oppdrettsnæringen forblir i fjordene 

Kvalitet bevares

Med en lengde på 70 meter og lastekapasitet på hele 1.800 kvadratmeter, kan «Ronja Challenger» effektivt frakte store mengder fisk. Båten er konstruert for å sortere og transportere fisken i lukket brønn, som vil si at fisken blir fraktet levende inn til fiskemottakene og til slakting. Dermed økes effektiviteten, samtidig som fisken unngår unødvendig stress og kvaliteten bevares, sier økonomisjef Sjur Olav Stakkestad hos Aas Mek. verksted.

Tone Iren Sørheim jobber som fungerende deskleder i havbruk.media.
Logg inn
×
Registrer

×